Als freelancer heb je de unieke mogelijkheid om zelf te kiezen aan welke projecten je werkt. Maar soms kan het voelen alsof er niet genoeg goed werk is om rond te gaan. Als je klaar bent om je freelance-spel te verbeteren en meer van de opdrachten te krijgen waar je van houdt, zijn hier vijf stappen om het voor elkaar te krijgen.

Welke projecten neem je aan?

Als freelancer heb je de unieke mogelijkheid om zelf te kiezen aan welke projecten je werkt. Je kunt kiezen welke je wilt doen en welke niet. Hierdoor heb je veel grip op je loopbaan en kun je de perfecte balans vinden tussen werk dat goed betaalt en werk dat interessant of leuk is. Natuurlijk kan het soms lastig zijn om meer freelance werk te krijgen dat aan al deze criteria voldoet. Younited is een freelance platform waar je opdrachten kan vinden die bij je passen, dat is eigenlijk de droom van iedere zzp'er! Een plek online waar je zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening kan vinden. Ook als je je bevind in de creatieve sector valt er een hele hoop te vinden. Want voor het werk dat je doet, is er in principe ook latijd wel werk te vinden. En het grote voordeel is dat je, als zzp'er, altijd je eigen vrijheid kan behouden.

Je werk kunnen pitchen

Als freelancer kan het soms voelen alsof er niet genoeg goed werk is. Het kan zijn dat u projecten op u neemt waar u niet zo enthousiast over bent, alleen maar omdat u het geld nodig heeft. Maar zelfs als het voelt alsof de buit klein is, zijn er nog steeds manieren om meer freelance werk te krijgen dat je echt leuk vindt. Een manier om ervoor te zorgen dat je werk krijgt dat je echt wilt, is door kieskeurig te zijn over aan wie je pitcht.

Tips

Als je net als de meeste freelancers bent, wil je waarschijnlijk meer van de opdrachten krijgen waar je van houdt en minder van de opdrachten die als een ploeteren aanvoelen. Hier zijn vijf stappen om het te laten gebeuren: Raak betrokken bij enkele professionele organisaties die verband houden met uw vakgebied. Dit zal helpen nieuwe kansen te creëren en u in contact te houden met andere professionals.Netwerk! Ga naar buiten en praat met mensen in uw vakgebied, woon branche-evenementen bij of begin online gesprekken. Je weet nooit waar je volgende geweldige optreden vandaan komt.