Ondernemers met een gezin hebben vaak meer verantwoordelijkheden dan ondernemers die alleenstaand zijn. Je moet namelijk zorgen dat je werk hebt, omdat je voor je kinderen moet zorgen. Dit zal voor de meeste ondernemers geen nieuws zijn, maar waar maar weinigen aan denken, is dat zij ook moeten zorgen dat er een inkomen is wanneer ze ziek worden. Drogen je inkomsten namelijk op, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je privésituatie. Vandaar dat het belangrijk is om maatregelen te treffen voor het geval je ooit door het noodlot getroffen wordt. Wij laten je daarom zien hoe je een goede AOV Univé (arbeidsongeschiktheidsverzekering) kunt afsluiten. Dit is namelijk heel eenvoudig. 

Voorkom dat je inkomen wegvalt als jij ziek wordt

Iedereen kan zomaar ziek worden. Een griepje zal hopelijk niet veel invloed hebben op de voortgang van je bedrijf, maar wanneer je serieuze aandoeningen krijgt, kan het gebeuren dat je lange tijd niet kunt werken. In dat geval moet je zorgen dat je inkomsten niet opdrogen. Wanneer je een AOV afsluit, kun je zorgen dat je ook wanneer je ziek thuis zit, er nog altijd geld in het laatje komt. Hiermee kun je je vaste lasten blijven betalen zodat je bijvoorbeeld geen schuld opbouwt, omdat je de huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Geldzorgen leveren daarnaast ook veel stress op en dat zal je herstel niet ten goede komen. Wij raden je daarom aan om een AOV af te sluiten, want je zult jezelf eeuwig dankbaar zijn dat je dit vangnet geregeld hebt op het moment dat je geen geld meer kunt verdienen. 

Een AOV afsluiten hoeft helemaal niet duur te zijn 

Voor sommige ondernemers klinkt de AOV als een vloek omdat ze denken dat dit veel geld kost. De waarheid is echter anders. Het hangt volledig van jouw wensen af hoe hoog de premie van je AOV wordt. Je kunt dus zelf bepalen hoe hoog je kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering worden. Je kunt namelijk bepalen wanneer je een uitkering wilt ontvangen, wil je dat gelijk of pas na een aantal maanden? Kies je voor die tweede optie, dan is het wel belangrijk dat je zorgt dat je een buffer achter de hand hebt. Ook kun je bepalen hoe lang je een uitkering wilt ontvangen. Dit kan een aantal jaar zijn, maar ook tot aan je pensioen. Het spreekt voor zich dat de tweede optie duurder is dan de eerste. Vergeet niet dat je de kosten van je verzekering kunt aftrekken van je inkomstenbelasting. Zo profiteer je dus dubbel van het feit dat je goed verzekerd bent. 

Kloppen de geruchten: Is de AOV verplicht? 

Wie het nieuws gevolgd heeft, weet dat de Nederlandse overheid plannen heeft om de AOV verplicht te stellen. Dat is echter momenteel nog niet het geval. De kans is wel groot dat over een aantal jaar iedere zelfstandig ondernemer een AOV moet hebben. Hiermee wordt voorkomen dat veel ondernemers in de problemen komen op het moment dat zij geen werk meer kunnen doen en dus zonder inkomsten komen te zitten. Wij raden je daarom aan om niet te wachten totdat je deze verzekering moet afsluiten, maar dat je nu alvast je zaakjes goed regelt. Hiermee voorkom je namelijk een hoop problemen.