Als ondernemer kun je tal van verzekeringen afsluiten waarmee je kunt voorkomen dat je risico’s loopt. Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht, zo moet je bijvoorbeeld altijd een verzekering afsluiten voor je zakelijke auto. Heb je een bestelauto en wil je deze bestelauto verzekeren? Dan is het goed om te weten wat de beste polis is voor jouw wagen? Wij laten je graag zien waar je op moet letten wanneer je een polis samenstelt en afsluit. Weet je namelijk waar je op moet letten, dan is het een fluitje van een cent om een pakket te creëren waarmee je niet alleen aan je plicht voldoet, maar waar jij ook de vruchten van zult plukken. 

Kijk niet alleen naar de hoogte van je maandelijkse premie

Ondernemers zijn gewend om scherpe deals te sluiten: lukt het je om geld te besparen op de ene post, dan creëert dat weer ruimte om winst te maken. Wanneer je echter gaat kijken naar een geschikte verzekering voor je bedrijfswagen, dan gaat deze vlieger niet op. Ter illustratie: een goedkope bestelautoverzekering zzp is namelijk niet automatisch ook de beste deal. Wanneer je enkel kijkt naar de hoogte van je maandelijkse premie, is de kans groot dat je een pakket afsluit dat niet biedt wat je wagen nodig heeft. Dat heeft te maken met de criteria van je verzekeraar. Deze kijkt namelijk naar de leeftijd van je auto en koppelt daar een verzekering aan. Hierbij is de dagwaarde van je auto leidend, wat betekent dat nieuwere auto’s uitgebreider verzekerd worden dan oude wagens. Hou dit dus in gedachten. 

Welk pakket is de beste keuze voor jouw zakelijke wagen? 

Je verzekeraar hanteert drie leeftijdscategorieën. Voor wagens die maximaal zes jaar oud zijn, kun je de allriskverzekering afsluiten. Met dit pakket kun je alle vormen van schade declareren bij je verzekeraar. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud? Dan is de dagwaarde ervan lager en dat betekent dat je beter uit de voeten kunt met de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis dekt nog altijd vele vormen van schade, maar je kunt hem niet gebruiken om schade aan je wagen te herstellen die je zelf veroorzaakt hebt tijdens een ongeluk. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Deze polis wordt aangeraden voor auto’s die ouder zijn dan negen jaar. Je kunt geen schade laten herstellen met deze polis. Vanwege de leeftijd van je auto is deze alleen bedoeld om aan je wettelijke plicht te voldoen. 

Je nieuwe verzekering geheel afstemmen op jouw wensen

Wanneer je de basis eenmaal geregeld hebt voor je verzekering, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Dit doe je door aanvullende verzekeringen toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pechhulp. Dit biedt gemoedsrust wanneer je pech onderweg krijgt omdat je gelijk assistentie krijgt. Vervoer je spullen voor klanten? Dan doe je er verstandig aan om een eigen vervoerverzekering toe te voegen. Met deze polis bescherm je goederen en materialen in de wagen tegen schade of diefstal, zelfs wanneer je wagen ergens geparkeerd staat. Je kunt ook een pakket voor rechtshulp verkeer toevoegen. Raak je betrokken in een juridisch conflict omtrent je wagen, dan staat er een jurist voor je klaar om je van dienst te zijn. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je een polis op maat kunt samenstellen.